Telefoonnummer

+32 3 501 33 99

Email

info@skyclinic.be

Met het verstrijken van de jaren wordt onze huid dunner, onregelmatig van oppervlak en oneffen van kleur. Ze oogt minder glad en wordt eveneens minder soepel en elastisch. Doordat de productie van natuurlijke olie vermindert, wordt onze huid ook sneller droog. Er ontstaan fijne rimpels (vb kraaienpootjes) of diepere groeven (vb voorhoofdsrimpels).

Deze rimpelvorming of vermindering van huidkwaliteit heeft niet alleen te maken met de leeftijd of onze genetica maar wordt ook grotendeels bepaald door onze levensstijl (zon/roken/hydradatie/crèmes).

Bepaalde volumes in het gelaat, met name de onderhuidse vetkussens, zoals op de jukbeenderen en in de wangen veranderen gedurende het verouderingsproces. Ze worden niet alleen dunner maar zakken ook uit waardoor de vorm van het gelaat veranderd. Hierdoor verandert de jeugdige vorm van ons gelaat (vb door uitzakken van vetkussens op de jukbeenderen). Een ander ongewenst effect is dat onze kaaklijn niet meer recht is door het optreden van de zogenaamde hamsterwangetjes ten gevolge van het uitzakken van de vetkussens uit de wangen. Door hetzelfde mechanisme kunnen eveneens uitgezakte wallen rond de oogleden ontstaan.

Huidbehandelingen

Injectie van spierontspanner

Injectie van een spierontspanner (botox®) gaat bepaalde spieren in het gelaat doen relaxeren. Door het behandelen van deze overactieve gelaatsspieren gaan storende rimpels verdwijnen. Een ontspannen gelaat geeft een jonger, frisser en vriendelijker uitzicht.

Injectie van rimpelvullers

Met fillers (hyaluronzuur of collageenstimulatoren) kunnen we fijne rimpels in de huid terug opvullen en verloren gegaan volume op bepaalde plaatsen dieper in het gelaat terug plaatsen.

In onze praktijk maken we enkel gebruik van de zuiverste en kwalitatief hoogstaande producten, gekeurd en getest door de hoogste instanties, voldoend aan alle strenge regelgeving.

Vetinjecties

Vetinjectie wordt ook wel lipofilling of fatgrafting genoemd. De techniek bestaat erin dat het eigen vet van de patiënt op bepaalde plaatsen terug wordt geïnjecteerd. We gaan als volgt te werk: via zeer kleine buisjes wordt er ergens een kleine hoeveelheid vetweefsel weggezogen, noem het een mini-liposuctie. Het vetweefsel wordt vervolgens opgezuiverd en opnieuw geïnjecteerd op bepaalde plaatsen waar we volume willen toedienen, zoals vb in diepe rimpels of op de jukbeenderen. We kunnen het vetweefsel ook verder bewerken totdat enkel de stamcellen uit het vetweefsel overblijven. Als we deze stamcellen injecteren krijgen we een huidverjongend effect. Stamcelinjecties vanuit vetweefsel noemen we nano-fat injectie.

Peeling

Een peeling zal voor een huidverjongend effect zorgen; de huid wordt gladder en egaler van kleur. Tevens zullen de fijne rimpeltjes verdwijnen. 

Na voorbereiding van de huid wordt een product op uw huid aangebracht. De producten variëren van lichte fruitzuren tot sterkere natuurlijke zuren zoals melkzuur, salicylzuur, glycolzuur. Deze zorgen ervoor dat de oppervlakkige huid hernieuwd wordt, dat pigmentvlekken vervagen of dat de talgproductie vermindert. Het verminderen van de talgproductie zorgt ervoor dat peeling ook efficiënt is ter behandeling van acné. Afhankelijk van de aard van het product kan de peeling oppervlakkige of dieper in de huid werken. Het type peeling wordt bepaald door uw huidtype en het doel van de behandeling.

Laser

Een lasertoestel creëert een lichtstraal van één specifieke golflengte met een vooraf ingestelde energiedosis. Deze specifieke golflengte van het licht zal enkel door een bepaald deel van het huidweefsel worden geabsorbeerd. Alzo kunnen we afhankelijk van het type laser, specifieke delen van de huid gaan behandelen, zoals vb de pigmentcellen (voor de behandeling van pigmentvlekken), de haarwortels (voor epilatie), fijne bloedvaten (voor rode vlekken, vb couperose).

Microneedling

Door middel van een toestel met zeer fijne naaldjes worden er duizenden fijne prikjes aan de huid toegebracht. Deze prikjes zullen een genezingsproces in de onderlaag van de huid te weeg brengen. Hierdoor wordt de huid terug gladder en voller. Voor een optimaal effect dient de behandeling meermaals herhaald te worden. Microneedling kan in combinatie met andere behandelingen. 

PRP

Bij PRP wordt er eerst een bloedstaal afgenomen. Van het lichaamseigen bloed wordt vervolgens via bepaalde procedure een plasmafractie uitgeselecteerd dewelke boordevol groeifactoren zit (het PRP). Door dit rijke plasma in de huid in te brengen ontstaat er een huidverjongend effect. 

Ontharing

Ontharing kan gebeuren dmv lasertherapie of elektrolyse. Beide technieken gaan de haarwortel verhitten en aldus vernietigen.

Met laserontharing gaan we het donkere pigment van de haarwortel benaderen. Dit is het meest geschikt bij lichte huidtypes en donkere haren.

Elektrische epilatie is een alternatief voor mensen met lichtere haren of donkere huid. Bij elektrolyse wordt er via een zeer fijn naaldje een stroomstootje gegeven rechtstreeks aan de haarwortel waardoor deze verdwijnt. Ieder haartje moet apart aangeprikt worden waardoor dit een arbeidsintensieve behandeling is.