Telefoonnummer

+32 3 501 33 99

Email

info@skyclinic.be

Borsten, het symbool van vrouwelijkheid doorheen de geschiedenis. Eens de vrouwelijke borsten volgroeid zijn, kan echter bij sommigen een ontevredenheid ontstaan. Zo kunnen bijvoorbeeld te zware borsten functioneel hinderlijk zijn. Te kleine borsten of doorhangende borsten kunnen dan weer een meer mentale impact hebben. Een ingetrokken tepel, een te grote tepelhof of borstvorming bij mannen zijn andere kwaaltjes waarvoor patiënten regelmatig consulteren.

Borstbehandelingen

Borstvergroting

Een borstvergroting gebeurt veelal via plaatsing van een borstprothese. De soort en grootte van prothese alsook de plaats waar de prothese gepositioneerd wordt (voor of achter de spier of dual plane) is afhankelijk van het type patiënt en het gewenste resultaat. Na een informatief intake gesprek wordt een prothesepasraadpleging gepland. Aldan wordt de beste planning opgemaakt voor uw borstvergroting, volledig op uw maat en wens. Simulaties worden gemaakt met pasprothesen of 3D-simulaties via software. 

Borstlift

Is de borst doorgezakt zonder al te veel volumeverlies, dan is een borstlifting vaak afdoende. Soms wordt deze gecombineerd met een vetinjectie om een blijvend mooi volume ter hoogte van de decolleté te behouden.

Borstverkleining

Een oversized borst kan functioneel of esthetisch hinderlijk zijn. Een operatieve borstverkleining kan hier een onmiddellijke en blijvende oplossing voor bieden.  Littekens op de borst zijn dezelfde als voor een esthetische borstlifting. Veelal is er gedeeltelijke tegemoetkoming van de zorgverzekeraar.